Orzechy Pecan

To orzechy bardzo przypominające teksturą orzechy włoskie, ale jak dla mnie są o wiele delikatniejsze w smaku. Nadają potrawom bardzo miłego, orzechowo-maślanego smaku, dlatego doskonale nadają się do wypieków. Uwielbiam je dodawać do deserów, śniadań (ach owsianka z pecanami!), sałatek, dań głównych. Wiem, że są dosyć drogie. Sama długo zwlekałam z ich kupnem z tego powodu. Raz się przemogłam i przepadłam. Teraz już zawsze są w mojej szafce.

Orzechy pecan są bardzo kaloryczne, więc nie ma co z nimi przesadzać. Są za to świetny źródłem tłuszczy i cynku!

Potrawy z orzechami pecan znajdziecie tutaj!

Orzechowe Ciasteczka

orzechowe-ciasteczka

 

Zapisz

Zapisz



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*