Ostra sałatka z noodlami

Mam nadzieję, że lubicie czasem na ostro. Bo ja zdecydowanie i dlatego dzisiaj lekka sałatka na rozgrzanie!

Sałatkę zrobiłam z makaronem z zupek chińskich (bo go lubię i jest ultra szybki w przygotowaniu). Jest idealna do zabrania ze sobą do pracy/szkoły. Wystarczy do tego kapusta pekińska, ostre papryczki (jeśli lubicie), szczypiorek, limonka i ulubione orzechy.

Ostra sałatka z noodlami

Oczywiście wszystkie modyfikacje dozwolone!

Ostra sałatka z noodlami

2 porcje (1 ma ok. 410 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 5,30 zł za 1 porcję

Składniki:

125 g kapusty pekińskiej
makaron z 2 opakowań „zupek chińskich”
1 opakowanie ulubionego tofu
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
sok z 1/4 limonki
papryczki chili do smaku
garść ulubionych orzechów
szczypiorek

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy i wrzucamy na patelnię z odrobiną wody. Chwilę podsmażamy by zmiękła (można też zostawić surową).

Mieszamy z przygotowanym makaronem (wg wskazówek na opakowaniu), sosem, sojowym, octem, przyprawami, papryczkami. szczypiorkiem i orzechami.

Spicy salad with noodles

2 servings (1 has 410 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

125 g of Chinese cabbage
pasta with 2 packages of noodles
1 pack of your favorite tofu
3 tablespoons of soy sauce
1 tablespoon of rice vinegar
1/2 teaspoon of granulated garlic
juice from 1/4 of lime
chili peppers to taste
a handful of favorite nuts
chives

Instructions:

Cut the cabbage and put in a pan with a little water.Fry it for a moment until soften (you can also leave it raw). Mix with prepared noodles (according to the directions on the package), sauce, soy, vinegar, spices, peppers. chives and nuts.

 



>
Facebook