Owocowe smoothie z masłem orzechowym

Pewnie nie ma osoby, która nie słyszałaby o akcji przeciwko używaniu plastikowych słomek i o ile nigdy bym nie powiedziała, że słomki to największe zło tego świata (a nie jest) to oczywiście świadomość i podejmowanie nawet małych, proekologicznych decyzji przybliża nas do tego aby zmniejszyć destrukcyjny wpływ człowieka na naturę Ostatnio spotkałam się po raz pierwszy ze słomkami wykonanymi z makaronu od @howaboutless !, które:

  • nie rozmiękają aż do 3 godzin w zimnych napojach;
  • nadają się również do letnich i cieplejszych napojów;
  • wykonane w 100% z pszenicy durum;
  • ok. 24 cm długości;
  • są wegańskie.

Jeśli więc nie możecie żyć bez słomek to o wiele lepszą decyzją będzie zakup właśnie takich Doskonale się sprawdzają nawet do gęstych smoothie, takich jak prezentuję Wam dzisiaj✌️ To kremowe smoothie z masłem orzechowym✨ To przepis, który wzniesie Wasze śniadanie na następny level przyjemności ! Można je przygotować w wersji do picia lub zalać płatki owsiane i mieć pyszną miseczkę pożywnej owsianki!

Owocowe smoothie z masłem orzechowym

Owocowe smoothie z masłem orzechowym

1 porcja (ok. 330 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: ok. 4.80 zł

Składniki:

200 g truskawek mrożonych lub świeżych (lub inne owoce)
banan
1/2 szklanki mleka roślinnego
20 g masła orzechowego

Wykonanie:

Wszystko blendujemy i gotowe!

Owocowe smoothie z masłem orzechowym

1 serving (330 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

200 g strawberries, frozen or fresh (or other berries)
banana
1/2 cup of plantbased milk
20 g peanut butter

Instructions:

Blend all ingredients.