Owsiane Batoniki z Rodzynkami

Proste w przygotowaniu Owsiane Batoniki z Rodzynkami bez pieczenia – wystarczy parę składników i godzina w zamrażarce, aby móc cieszyć się ich smakiem. Perfekcyjna przekąska na drugie śniadanie w pracy i w szkole.

Wiecie, że lubię domowe batoniki. Moim zdaniem to świetna przekąska, którą można przygotować nie mając nawet czasu na siedzenie w kuchni.

Staram się, aby codziennie coś innego lądowało u mnie w pojemniczku na drugie śniadanie. Nie lubię nudy. Zwłaszcza rano 😀

owsiane batoniki

Są pyszne, proste i szybkie. I wystarczy tylko 6 składników. Zero wyrzutów sumienia!

Nie zawierają masła ani cukru, dlatego są znacznie zdrowsze od innych batoników tego typu. Zawierają prócz płatków owsianych również amarantus ekspondowany (który swoją drogą uwielbiam chrupać).

owsiane batoniki

Ja wybrałam wersję z rodzynkami, orzechami pecan, siemieniem lnianym i miodem. A Wy z czym byście zjedli takie batoniki?

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na płatki owsiane to kliknijcie tutaj -> klik! 😉

Owsiane Batoniki z Rodzynkami

4 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal)

Składniki:

płatki owsiane 90g

amarantus ekspondowany 20g

orzechy pecan 50g

siemię lniane 15g

rodzynki 55g

miód 40g

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy roztopionym miodem. Przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do zamrażarki na min. 1 godzinę.

Po tym czasie kroimy batoniki.

 

Zapisz



7 thoughts on “Owsiane Batoniki z Rodzynkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*