Owsianka z pieczoną gruszką pod jagodami

Dzisiaj zmiana, bo jest owsianka! Ale nie byle jaka, bo z pieczoną gruszką i jagodami.

Owsianka z pieczoną gruszką pod jagodami

Owsianka z pieczoną gruszką pod jagodami

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+30 minut pieczenia)

koszt: ok. 4,25 zł

Składniki:

gruszka
50 g jagód
50 g płatków owsianych
1 łyżka nasion chia
parę migdałów
375 ml mleka roślinnego

Wykonanie:

Gruszkę przecinamy na pół i wyjmujemy ze środka ogryzek. Wykładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch kładziemy jagody, przykrywamy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.

Owsiankę możemy ugotować lub zostawić na noc do napęcznienia.

Oatmeal with baked pear under berries

1 serving (500 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+30 minutes of baking)

Ingredients:

1 pear
50 g of berries
50 g of oats
1 tablespoon of chia seeds
few almonds
375 ml of plantbased milk

Instructions:

Cut the pear in half and remove the core from the inside. Put it in a mold lined with baking paper. On top, put the berries, cover and bake for about 30 minutes at 180 Celsius degrees.

Cook the porridge or leave it overnight.

 



>
Facebook