Pankejki z masłem orzechowym

Miałam nie publikować tego przepisu, ale to było tak pyszne śniadanie, że nie mogłam się powstrzymać. Pankejki z masłem orzechowym wyszły wspaniale!

Jeżeli chcecie zrobić pyszne śniadanie to zdecydowanie polecam Wam ciepłe placuszki z porządną porcją masła orzechowego.

pankejki z masłem

Pankejki z masłem orzechowym

2 porcje (1 porcja to ok. 400 kcal)

czas przygotowania to ok. 20 minut (w tym 15 minut smażenia)

koszt jednej porcji to ok. 1.50 zł

Składniki:

mąka pszenna 115 g

proszek do pieczenia 1 łyżeczka

szczypta soli

jajko 1 sztuka

ksylitol lub cukier 1 łyżeczka

maślanka 180 g

olej do smażenia

masło orzechowe ok. 40 g

Wykonanie:

Jajko roztrzepujemy z maślanką. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek, sól i ksylitol. Po dokładnym wymieszaniu smażymy pankejki na odrobinie oleju (po 2 minuty z obu stron).

Pankejki podajemy z masłem orzechowym.

Zapisz

Zapisz