Pasta z paprykarzem

Kto powiedział, że paprykarz może wylądować tylko na kanapce😁?! Ja wykorzystałam wegański paprykarz do przygotowania pysznej pasty🍝💚
Sante oferuje ogromną gamę produktów wegańskich ze świetnym składem🌱✌️ Między innymi pasztety, pasty czy majonez. Przydadzą się w każdej wegańskiej kuchni😉

Pasta z paprykarzem

Pasta z paprykarzem

2 porcje (1 ma ok. 520 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+10 minut gotowania)

koszt: ok. 6.30 zł za porcję

Składniki:

60 g ulubionego makaronu
1 opakowanie wegańskiego paprykarzu
90 g mleczka kokosowego
1/2 szklanki bulionu warzywnego lub wody
70 g pomidorów z puszki
45 g tofu lub tempehu
30 g masła orzechowego
15 g sosu sojowego
15 g oliwy
10 g orzechów nerkowca
1 starty ząbek czosnku
2 plastry imbiru starte
sos chili wg uznania
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka cukru
sok z 1/4 cytryny
sok z 1/4 limonki
szczypiorek
natka pietruszki
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy wszystkie składniki i chwilę podgrzewamy. Dodajemy makaron i mieszamy dokładnie.

Pasta with paprika sauce

2 servings (1 has 520 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+10 minutes of cooking)

Ingredients:

60 g of your favorite pasta
1 pack of vegan paprika sauce
90 g coconut milk
1/2 cup vegetable broth or water
70 g canned tomatoes
45 g tofu or tempehu
30 g peanut butter
15 g soy sauce
15 g of oil
10 g cashews
1 grated clove of garlic
2 slices of ginger, grated
chili sauce as desired
1 teaspoon mustard
1 teaspoon of sugar
1/4 lemon juice
1/4 lime juice
chive
parsley
1 teaspoon sweet pepper
salt and pepper to taste

Instructions:

Cook the pasta according to the directions on the packaging. Put all ingredients in the pan and heat for a while. Add pasta and mix thoroughly.