Pasta ze Szparagami i Kremowym Sosem

Jeśli szukacie kulinarnej przygody w kuchni to zdecydowanie polecam wam tę wege Pastę ze Szparagami i Kremowym Sosem, która powala smakiem! Jest orzeźwiająca, prosta do przygotowania i baaardzo satysfakcjonująca.

Pasta ze Szparagami i Kremowym Sosem

Pasta ze Szparagami i Kremowym Sosem

4 porcje (1 porcja to ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 6,20 zł za porcję

Składniki:

315g ulubionego makaronu
1 pęczek szparagów
5 ząbków czosnku
2 opakowania jogurtu roślinnego
45g (9 łyżek) płatków drożdżowych
wegański parmezan:
150g (4 garści) orzechów nerkowca
25g (5 łyżek) płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę i gotujemy ok. 10 minut. Odcedzony makaron mieszamy w garnuszku z jogurtami, posiekanym czosnkiem i pokrojonymi szparagami.

Gotujemy chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Składniki na wegański parmezan rozdrabniamy (na drobne kawałeczki przypominające parmezan).

Część parmezanu dodajemy do makaronu, a pozostałą częścią posypujemy danie.

Pasta with asparagus and creamy sauce

If you’re looking for a culinary adventure in the kitchen then I definitely recommend this veggie paste with asparagus and creamy sauce, which is absolutely delicious! It’s refreshing, simple to prepare and very satisfying.

4 servngs (1 serving has 600 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

315g of your favorite pasta
1 bunch of asparagus
5 cloves of garlic
2 packages of vegetable yoghurt
45g (9 tablespoons) of nutitional yeasts
vegan parmesan cheese:
150g (4 handfuls) of cashew nuts
25g (5 tablespoons) of nutitional yeast
salt and pepper to taste

Instructions:

Cut off the hard end of asparagus and cook for about 10 minutes. Stir the cooked pasta in a pot with yogurt, chopped garlic and asparagus.

Cook for a while and season to taste with salt and pepper. Blend the ingredients for vegan parmesan cheese. Add some of the parmesan to the pasta, and sprinkle the rest on the dish.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*