Pełnoziarniste naleśniki z tofu

Mąka pełnoziarnista, tofu, chia… kto by pomyślał, że powstaną z tego doskonałe naleśniki😁👌?! Do tego sezonowe śliwki, cynamon i niczego więcej nie trzeba 😍

Pełnoziarniste naleśniki z tofu

Pełnoziarniste naleśniki z tofu

3 naleśniki (ok. 320 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ smażenie)

koszt: ok. 2 zł

Składniki:

60 g mleka sojowego
55 g wody
50 g tofu naturalnego
1 łyżka oleju
1 łyżeczka nasion chia
50 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
opcjonalnie łyżka erytrytolu lub cukru
1 łyżka oleju do smażenia

Wykonanie:

Tofu blendujemy z mlekiem. Następnie roztrzepujemy z wodą, olejem i nasionami chia. Odstawiamy na ok. 15 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie dokładnie mieszamy.

Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z obu stron.

Whole-grain tofu crepes

3 crepes (320 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+ frying)

Ingredients:

60 g soy milk
55 g of water
50 g of natural tofu
1 tbsp oil
1 teaspoon chia seeds
50 g wholegrain flour
1 teaspoon potato flour
pinch of salt
optional spoon of erythritol or sugar
1 tablespoon of oil for frying

Instructions:

Blend tofu with milk. Then mix with water, oil and chia seeds. Let it stand for about 15 minutes. Then add the remaining ingredients and mix thoroughly again.

Fry crepes on hot oil for 2-3 minutes on both sides.

 



>
Facebook