Pudding czekoladowy z chia i masełkiem migdałowym

Pudding czekoladowy z chia, wzbogacony masełkiem migdałowym. Przygotuj wieczorem, a rano ciesz się pysznym, bogatym w składniki odżywcze śniadaniem!

pudding czekoladowy Pudding chia! Poza wspaniałym, czekoladowo-orzechowym smakiem uwielbiam to, że ich przygotowanie zajmuje jedynie 5 minut, bo wystarczy wszystko wrzucić do miski, wymieszać i włożyć do lodówki na noc. Gotowe śniadanie! Myślę, że zarówno ja, jak i wiele innych osób lubi puddingi chia, bo są jak deser. Deser na śniadanie! Może być lepiej? A przecież chia to bardzo zdrowe nasionka zawierające przede wszystkim ważne kwasy tłuszczowe. Nie można więc lepiej zacząć dnia niż pysznie i zdrowo.

pudding czekoladowy

PUDDING CZEKOLADOWY Z CHIA I MASEŁKIEM MIGDAŁOWYM

ilość: 4 porcje

Składniki:

migdały 50g

jogurt naturalny 425g

mleko 140ml

chia 95g

kakao 70g

cukier wanilinowy 1 łyżeczka

miód 25g

banan, kawałki czekolady, migdały do podania

Wykonanie:

Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Do miski dodajemy wszystkie składniki puddingu. Migdały obieramy ze skór, miksujemy i otrzymane masełko również dodajemy.

Pudding podajemy z kawałkami bananów, czekoladą i migdałami.



  • Magda

    Super pomysł 🙂 chętnie bym zjadła i na śniadanie i na deser, pycha 🙂
    Pozdrawiam,

    • I tu i tu na pewno się sprawdzi 🙂

  • Przepyszny! 🙂

  • Az mi ślinka pociekła. Chyba mam nawet wszystkie składniki na tę smakowitość.

    • To w takim razie nie ma na co czekać 😀

  • U mnie nie doczekałby do rana, gdybym go zrobiła wieczorem! 😉 Pycha! 😀

    • W takim razie pora zainwestować w kłódkę na lodówkę 😀

  • Fabryka Pomysłów

    wspaniałe śniadanie 🙂 cenię właśnie w nich to że mozna przygotować je wieczorem 🙂

    • Ja również 🙂 To jest ogromna zaleta 🙂

  • Magdalena Baran

    a ja muszę takie cudo przygotować na deser, ciekawa jestem czy mój mężczyzna zorientuje się, że to całkowicie zdrowy pudding a nie pełen cukru czy tłuszczu:)

    • Mój Mąż bardzo lubi, na początku był trochę zdziwiony konsystencją, ale później stwierdził że mu odpowiada 🙂

  • Mój pudding chia stoi w lodówce, ale teraz widzę, że brakuje mu czekolady! Ale bym zjadła!

    • I tak na pewno jest przepyszny 🙂

  • Magdalena Baran

    właśnie idę robić:) ale chyba pominę migdały bo mam tylko mąkę a masełka z całych migdałów nie chce mi się o godzinie 22 robić::)

    • Godzina 22 rzeczywiście nie zachęca to miksowania 😀 Smacznego jutro! 😀