Pudding czekoladowy z chia i masełkiem migdałowym

Pudding czekoladowy z chia, wzbogacony masełkiem migdałowym. Przygotuj wieczorem, a rano ciesz się pysznym, bogatym w składniki odżywcze śniadaniem!

pudding czekoladowy Pudding chia! Poza wspaniałym, czekoladowo-orzechowym smakiem uwielbiam to, że ich przygotowanie zajmuje jedynie 5 minut, bo wystarczy wszystko wrzucić do miski, wymieszać i włożyć do lodówki na noc. Gotowe śniadanie! Myślę, że zarówno ja, jak i wiele innych osób lubi puddingi chia, bo są jak deser. Deser na śniadanie! Może być lepiej? A przecież chia to bardzo zdrowe nasionka zawierające przede wszystkim ważne kwasy tłuszczowe. Nie można więc lepiej zacząć dnia niż pysznie i zdrowo.

pudding czekoladowy

PUDDING CZEKOLADOWY Z CHIA I MASEŁKIEM MIGDAŁOWYM

ilość: 4 porcje

Składniki:

migdały 50g

jogurt naturalny 425g

mleko 140ml

chia 95g

kakao 70g

cukier wanilinowy 1 łyżeczka

miód 25g

banan, kawałki czekolady, migdały do podania

Wykonanie:

Migdały zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Do miski dodajemy wszystkie składniki puddingu. Migdały obieramy ze skór, miksujemy i otrzymane masełko również dodajemy.

Pudding podajemy z kawałkami bananów, czekoladą i migdałami.



16 thoughts on “Pudding czekoladowy z chia i masełkiem migdałowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*