Rabarbarowo-bananowe babeczki

Rabarbarowo-bananowe babeczki🍌🧁 Te babeczki to idealne połączenie rabarbarowego ciasta z chlebkiem bananowym💚✌️Co najważniejsze? Są w 100% wegańskie🌱, z pełnowartościowych składników i bez dodatkowego cukru!😁

Rabarbarowo-bananowe babeczki

Rabarbarowo-bananowe babeczki

1 porcja, 6 babeczek (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ ok. 20 minut pieczenia)

koszt: ok. 3.80 zł

Składniki:

100 g rabarbaru
80 g banana
65 g mąki pszennej
35 g mleka roślinnego
25 g dżemu bez cukru
10 g oliwy lub oleju
10 g jogurtu roślinnego
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
do podania ok. 45 g ulubionego roślinnego jogurtu

Wykonanie:

Blendujemy banana z dżemem, oliwą, jogurtem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek, sodę i cynamon, a po wymieszaniu drobno posiekany rabarbar.

Wykładam do foremki na muffinki i pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut. Podajemy z jogurtem.

Rhubarb-banana muffins

1 serving, 6 muffins (500 kcal)

time of preparation: 10 minutes (20 minutes of baking)

Ingredients:

100 g rhubarb
80 g banana
65 g wheat flour
35 g plantbased milk
25 g jam without sugar
10 g oil or oil
10 g plantbased yogurt
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon baking powder
1/3 teaspoon baking soda
for serving approx. 45 g of your favorite plantbased yogurt

Instructions:

Blend the banana with jam, olive oil, yogurt and milk. Then add flour, powder, soda and cinnamon, and after mixing finely chopped rhubarb.

Put into a muffin mold and bake at 180 Celsius degrees for about 20 minutes. Serve with yogurt.