Roślinna zupa z fasolą

Polubicie tę roślinną zupkę z porcją białka!

Roślinna zupa z fasolą

Roślinna zupa z fasolą

2 porcje (1 ma ok. 190 kcal)

czas przygotowania: 5 minut (+25 minut gotowania)

koszt: 1,95 zł za porcję

Składniki:

1 łyżka oliwy
1 cebula
1 marchew
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
30 g świeżego szpinaku
200 g fasoli ugotowanej lub z puszki
500 ml bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki rozmarynu
sok z 1/4 cytryny
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na oleju podsmażamy cebulę do zeszklenia. Dodajemy warzywa i podsmażamy jeszcze 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy 20 minut. Podajemy z makaronem lub ryżem, jeżeli chcemy by zupa była bardziej sycąca.

Vegetable soup with beans

2 servings (1 has 190 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+25 minutes of cooking)

Ingredients:

1 tablespoon of oil
1 onion
1 carrot
1 parsley
2 cloves of garlic
30 g of fresh spinach
200 g of cooked or canned beans
500 ml of vegetable broth
1/2 teaspoon of rosemary
juice form 1/4 of lemon
salt and pepper to taste

Instructions:

Fry the onions with oil. Add vegetables and fry for more 5 minutes. Pour broth, add spices and cook for 20 minutes. Serve with pasta or rice if you want the soup more filling.



>
Facebook