Rozgniecione Ziemniaki z Pietruszką i Czosnkiem

Ziemniakowi fani mam dla Was Rozgniecione Ziemniaki z Pietruszką i Czosnkiem! Chrupiące na zewnątrz, idealnie miękkie w środku… PYCHA!

Rozgniecione Ziemniaki z Pietruszką i Czosnkiem

Rozgniecione Ziemniaki z Pietruszką i Czosnkiem

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+1 godzina gotowania i pieczenia)

koszt: ok. 2,20 zł za 1 porcję

Składniki:

ok. 1330 g ziemniaków
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
pieprz, chili, sól do smaku
parę łyżek oliwy z oliwek

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Rozgniatamy tłuczkiem lub ręką.

Oliwę mieszamy z natką, czosnkiem i przyprawami. Polewamy ziemniaki i zapiekamy ok. 20-30 minut. Podajemy z surówką lub innymi dodatkami.

Crushed Potatoes with parsley and garlic

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+1 hour of baking and cooking)

Ingredients:

about 1330 g of potatoes
parsley
2 cloves of garlic
pepper, chili, salt to taste
a few tablespoons of olive oil

Instructions:

Wash the potatoes and cook until tender. Then leave to cool. Crush with a pestle or hand. Mix the oil with parsley, garlic and spices.

Season the potatoes and bake for 20-30 minutes. Serve with salad.

 



>
Facebook