Sałatka Bulgur z Kaki

Kaszę bulgur uwielbiam, bo jest bogata w minerały, proteiny i przede wszystkim jest bardzo pożywna. Nasza dieta powinna się składać z dużej ilości kasz, dlatego staram się je wprowadzać do różnego typu dań, w tym sałatek takich jak ta Sałatka Bulgur z Kaki.

salatka-bulgur

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na sałatki to kliknijcie tutaj -> klik!

Sałatka Bulgur z Kaki

2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal)

Składniki:

kasza bulgur 100g

sałatka ok. 100g

owoc kaki 1 sztuka

migdały 10g

seler marynowany (można dodać starty świeży seler lub marynowany ze słoika)

sos:

miód 1 łyżeczka

musztarda 1 łyżka

oliwa 1.5 łyżki

Wykonanie:

Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ostudzeniu mieszamy z sałatą i sosem (wcześniej dokładnie zmieszanym). Podajemy z selerem, pokrojonym w plasterki owocem kaki i migdałami.

 

Zapisz



  • Uwielbiam kasze ale o tej jeszcze nie słyszałam! Koniecznie muszę spróbować 😉

    • Odkąd pierwszy raz spróbowałam stała się moją ulubioną 🙂

  • Też zaczęłyśmy dodawać kaki do takich mniej oczywistych połączeń jak desery i naprawdę pysznie się sprawdza 😀

  • Bardzo inspirujący przepis ! Szczerze to jeszcze nie jadłam kaki w wytrawnym daniu, więc tym bardziej jestem tą sałatką zaciekawiona 🙂

    • Bardzo polecam 🙂

  • Fabryka Pomysłów

    bardzo fajna sałatka 🙂 ciekawe połączenie 😉