Sałatka Meksykańska

Sałatka Meksykańska na lato, która zawiera mnóstwo zdrowych i kolorowych składników! Idealna na każdą okazję!

Sałatka Meksykańska

Sałatka Meksykańska

1 porcja (ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 10 minut gotowania ryżu)

koszt: ok. 7 zł

Składniki:

50g ryżu
ok. 50g kapusty pekińskiej
100g kukurydzy
100g ananasa
70g fasoli czerwonej
1/4 papryki czerwonej
1 starta marchew
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki oliwy
1 łyżka octu jabłkowego
3 łyżki mleka roślinnego
1 łyżeczka syropu klonowego
sok z 1/4 cytryny
1 łyżeczka musztardy
pieprz i sól do smaku
10g orzechów włoskich do podania

Wykonanie:

Ryż gotujemy i odstawiamy do ostudzenia. Wszystkie składniki kroimy i mieszamy. Gotowe!

Mexican Salad

Mexican salad for the summer, which contains lots of healthy and colorful ingredients! Perfect for every occasion!

1 serving (600 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+ 10 minutes of boiling rice)

Ingredients:

50g of rice
about 50g of cabbage
100g of corn
100g of pineapple
70g of red beans
1/4 of red pepper
1 grated carrot
1 bunch of chives
3 tablespoons of olive oil
1 tablespoon of apple cider vinegar
3 tablespoons of vegetable milk
1 teaspoon of maple syrup
juice from 1/4 of lemon
1 teaspoon of mustard
pepper and salt to taste
10g of walnuts for serving

Instructions:

Boil the rice and leave it to cool down. Cut all ingredients and mix everything.

 



1 thought on “Sałatka Meksykańska”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*