Sałatka z nektarynkami i kremem orzechowym

Świeżutka, pyszna, aromatyczna i orzeźwiająca sałatka – z nektarynkami, jabłkiem i kremem z orzechów pekan. Można się zakochać!

Sałatka z nektarynkami i kremem orzechowym

Sałatka z nektarynkami i kremem orzechowym

2 porcje (1 ma ok. 480 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: ok. 4.50 zł za porcję

Składniki:

2 garści sałaty
1 jabłko
2 nektarynki
20 g syropu klonowego
60 g zielonych oliwek
szczypiorek
krem:
60 g orzechów pekan
25 g musztardy
20 g oliwy
20 g syropu klonowego
parę truskawek
1 łyżeczka bazylii
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jabłko i nektarynki kroimy w kostkę i mieszamy z syropem. Wstawiamy do podgrzania do mikrofali albo piekarnika. Blendujemy składniki na krem.

Mieszamy sałatę z oliwkami i szczypiorkiem. Podajemy z owocami i kremem.

Salad with nectarines and pecan cream

2 servings (1 has 480 kcal)

time of preparation: 15 minutes

Ingredients:

2 handfuls of lettuce
1 apple
2 nectarines
20 g of maple syrup
60 g of green olives
chives
cream:
60 g of pecan nuts
25 g of mustard
20 g of oil
20 g of maple syrup
a pair of strawberries
1 teaspoon of basil
salt and pepper to taste

instructions:

Cut the apple and nectarines into cubes and mix with the syrup. Put it in the microwave or oven for a while. Blend the ingredients for the pecan cream.

Mix the lettuce with olives and chives. Serve with fruits and cream.

 



>
Facebook