Sałatka z tofu, pomidorem i kotlecikami

Pyszne, lekkie i pożywne. Świetna na drugie śniadanie, obiad czy np. po treningu 💪😉 Sałatka z tofu, pomidorem i kotlecikami 🥗👌 Kto wypróbuje?

Sałatka z tofu, pomidorem i kotlecikami

Sałatka z tofu, pomidorem i kotlecikami

2 porcje (1 ma ok. 590 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+10 minut smażenia)

koszt: ok. 4.90 zł za porcję

Składniki:

2 pomidory
200 g tofu (naturalnego lub wędzonego)
2 duże garści ulubionych oliwek
20 g oliwy
1 łyżeczka oregano
sól i pieprz do smaku
parę plasterków czerwonej cebuli
kotleciki:
75 g pure z dyni
75 g czerwonej fasoli z puszki lub ugotowanej
35 g płatków owsianych
20 g rozkruszonych kotletów sojowych
15 g mąki z ciecierzycy
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
pieczywo do podania (2 bułki)

Wykonanie:

Pomidory kroimy w ćwiartki i mieszamy z pozostałymi składnikami na sałatkę.

Odstawiamy najlepiej na parę godzin, aby smaki się przegryzły. Blendujemy składniki na kotleciki, formujemy i smażymy na oleju po 3-4 minuty z obu stron.

Podjemy z ulubionym pieczywem.

Salad with tofu, tomato and burgers

2 servings (1 has 590 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+10 minutes of frying)

Ingredients:

2 tomatoes
200 g tofu (natural or smoked)
2 large handfuls of your favorite olives
20 g of oil
1 teaspoon oregano
salt and pepper to taste
a few slices of red onion
burgers:
75 g pumpkin puree
75 g red beans from cans or cooked beans
35 g oat flakes
20 g crushed soy chops
15 g chickpea flour
1 clove of garlic
salt and pepper to taste
bread for serving (100 g)

Instructions:

Cut the tomatoes into quarters and mix with the remaining ingredients for the salad.

Let it stand for a few hours so that the flavors will combine. Blend the ingredients for the burgers, form and fry in oil for 3-4 minutes on both sides.

Serve with your favorite bread.