Słodko-pikantny makaron czosnkowy

Słodko-pikantny🌶️ makaron czosnkowy🍝 to szybkie i łatwe danie, gotowe w 15 minut✌️ Jest wegańskie i super smaczne😍 Azjatycki sos czosnkowy ma tylko parę składników🎎! To najlepszy szybki sposób na danie z makaronem👌

Słodko-pikantny makaron czosnkowy

Słodko-pikantny makaron czosnkowy

3 porcja (1 ma ok. 510 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+10 minut gotowania)

koszt: ok. 3.70 zł za porcję

Składniki:

340 g ulubionego makaronu (spaghetti i tagliatelle sprawdzi się najlepiej)
300-400 g warzyw na patelnię (chińska mieszanka sprawdzi się najlepiej)
2 łyżki oliwy
30 ml sosu sojowego
30 g cukru lub syropu klonowego
1 łyżka czosnku granulowanego
sos chili do smaku
szczypiorek

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (al dente). Na oliwie podsmażamy warzywa na patelnie (ok. 6-8 minut). Następnie dodajemy pozostałe składniki na sos.

Mieszamy na koniec z makaronem i podajemy.

Sweet and spicy garlic noodles

3 servings (1 has 510 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+10 minutes of cooking)

Ingredients:

340 g of your favorite pasta (spaghetti and tagliatelle will work best)
300-400 g vegetables for a frying pan (Chinese mix works best)
2 tablespoons of oil
30 ml soy sauce
30 g sugar or maple syrup
1 tablespoon of granulated garlic
chili sauce to taste
chive

Instructions:

Cook pasta according to the instructions on the packaging (al dente). Fry the vegetables with olive oil in a frying pan (about 6-8 minutes). Then add the remaining ingredients to the sauce.

Mix with pasta and serve.