Śniadaniowa komosonka z dynią

Masz ochotę na smaczne, ciepłe śniadanie pełne białka, aby od samego rana poczuć tę pozytywną dawkę energii😁? Ta komosanka z pure z dyni to właśnie strzał w dziesiątkę!🙌
PS: osobiście uwielbiam na ciepło z syropem klonowym🍯 + prażonymi orzechami pekan💚

Śniadaniowa komosonka z dynią

Śniadaniowa komosonka z dynią

1 porcja (ok. 540 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut + 15 minut gotowania

koszt: ok. 4.20 zł

Składniki:

250 ml mleka roślinnego
100 g pure z dyni
85 g komosy ryżowej
10 g orzechów pekan (najlepiej podprażonych na patelni)
1/3 łyżeczki przypraw garam masala lub przyprawy do piernika
opcjonalnie syrop klonowy do podania

Wykonanie:

Mieszamy mleko z pure z dyni, komosą (wcześniej opłuczoną na sitku) oraz przyprawami.

Gotujemy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy wody podczas gotowania.

Jeśli lubimy słodkości można posłodzić komosankę cukrem lub erytrytolem. 

Podajemy z orzechami pekan i syropem klonowym.

Breakfast quinoa with pumpkin

1 portion (approx. 540 kcal)

time of preparation: 20 minutes + 15 minutes of cooking

Ingredients:

250 ml plant-based milk
100 g pumpkin puree
85 g quinoa
10 g pecans (preferably pan-roasted)
1/3 teaspoon of garam masala spices or gingerbread spices
optional maple syrup for serving

Instructions:

Mix milk with pumpkin puree, quinoa (previously washed) and spices. Cook for about 15 minutes, stirring occasionally.

If necessary, add water while cooking. If you like sweets, you can sweeten the quinoa with sugar or erythritol.

Serve with pecans and maple syrup.