Śniadaniowy bowl z jagodami goji

Lubię kiedy w moim posiłku mogę znaleźć różne konsystencje i połączenia smaków. Po prostu lubię jeść! A już najbardziej lubię, kiedy moje posiłki są zdrowe i jednocześnie pyszne. Dodatek superfoods to idealne rozwiązanie! Dzisiaj w moim super śniadaniu wylądowały jagody goji od Purella. Doskonałej jakości dodatek, źródło przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.
Takie wspomaganie organizmu lubię najbardziej.

Śniadaniowy bowl z jagodami goji

Śniadaniowy bowl z jagodami goji

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+5 minut smażenia)

koszt: ok. 5,20

Składniki:

1 gruszka
45 g truskawek
100 ml wody
1 jabłko
45 g płatków owsianych lub teff
10 g ziaren słonecznika
10 g orzechów włoskich
2 plasterki drobno posiekanego imbiru
1/2 łyżeczki cynamon
45 g jogurtu roślinnego
10 g jagód goji

Wykonanie:

Gruszkę kroimy w kostkę i wkładamy do miseczki. Truskawki blendujemy z wodą i zalewamy nimi gruszki. Jabłko ścieramy na tarce i mieszamy z płatkami, słonecznikiem, orzechami, imbirem i cynamonem.

Podsmażamy ok. 5 minut na odrobinie oleju. Wykładamy do miseczki. Podajemy z jogurtem i jagodami goji.

Breakfast bowl with goji

Source of antioxidants, vitamins and minerals.

1 serving (500 kcal)

time of preparation: 15 minut (+5 minutes of cooking)

Ingredients:

1 pear
45 g of strawberries
100 ml of water
1 apple
45 g of oats or teff
10 g of sunflower seeds
10 g of walnuts
2 slices of finely chopped ginger
1/2 teaspoon of cinnamon
45 g of plantbased yoghurt
10 g of goji berries

Instructions:

Cut the pear and put in a bowl. Blend the strawberries with water and pour over pears. Grate the apple and mix with oats, sunflower, nuts, ginger and cinnamon.

Fry for about 5 minutes with a little bit of oil. Transfer to a bowl. Serve with yoghurt and goji.

 



>
Facebook