Śródziemnomorski Makaron

Jeżeli wiem, że nie będę miała dużo czasu to właśnie takie szybkie przepisy sprawdzają się najlepiej! Szybkie, proste, a jednocześnie pyszne śródziemnomorskie smaki, czyli makaron z oliwkami, pomidorami i ziołami!

Śródziemnomorski Makaron

Śródziemnomorski Makaron

2 porcje (1 ma ok. 400 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 3,90 zł za 1 porcję

Składniki:

200 g ulubionego makaronu
warzywny bulion
puszka krojonych pomidorów
80 g suszonych pomidorów
40 g oliwek
cebula
1 łyżeczka tymianku i/lub inne ulubione zioła
1/3 łyżeczka kminku
sól i pieprz do smaku
łyżka płatków drożdżowych, natka pietruszki lub bazylia do podania

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu w warzywnym bulione. Na odrobinie oliwy podsmażamy cebulę. Po zeszkleniu dodajemy pomidory i parę łyżek wody z makaronu.

Na koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, oliwki i przyprawy. Podajemy z płatkami drożdżowymi i świeżą zieleniną.

Mediterranean Pasta

Quick, simple and delicious Mediterranean flavors – pasta with olives, tomatoes and herbs!

2 servings (1 has 400 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

200 g of your favorite pasta
vegetable broth
can of sliced tomatoes
80 g of dried tomatoes
40 g of olives
onion
1 teaspoon of thyme and / or other favorite herbs
1/3 teaspoon cumin
salt and pepper to taste
spoon of nutritional yeast flakes, parsley or basil for serving

Instructions:

Cook the pasta according to the instructions on the packaging in a vegetable broth. Fry the onion with a little olive oil. Add tomatoes and a few tablespoons of water from cooking pasta.

Finally, add chopped dried tomatoes, olives and spices. Serve with nutritional yeast flakes and fresh greens.

 



>
Facebook