Szparagi z serkiem migdałowym

Kto nadal świętuje sezon na szparagi? Jeśli tak jak ja nadal wrzucacie je za każdym razem do koszyka będąc w sklepie to przychodzę z kolejnym pomysłem na ich podanie!

Szparagi z serkiem migdałowym

Szparagi z serkiem migdałowym

2 porcje (1 ma ok. 330 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+10 minut gotowania)

koszt: ok. 5,70 zł

Składniki:

250 g zielonych szparagów (masa bez twardych końcówek)
30 g migdałów (namoczonych przez noc)
sok z 1/4 cytryny
sól i pieprz do smaku
ok. 200 g pieczywa
1 łyżka oliwy

Wykonanie:

Szparagi gotujemy ok. 10 minut. Migdały blednujemy z sokiem z cytryny na gładki serek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczywo kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę na oliwie.

Szparagi podajemy z serkiem i pieczywem.

Asparagus with almond cheese

2 servings (1 has 330 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+10 minutes of cooking)

Ingredients:

250 g of green asparagus (weight without hard parts)
30 g of almonds (soaked overnight)
juice form 1/4 of lemon
salt and pepper to taste
about 200 g of bread
1 tablespoon of oil

Instructions:

Boil the asparagus for about 10 minutes. Pill the almonds and blend with lemon juice for a cream cheese. Season with salt and pepper. Cut the bread into cubes and fry with olive oil for a while.

Serve asparagus with cheese and bread.

 



>
Facebook