Szybkie orzechowe ciacho

Szybkie, smaczne śniadanie i do tego zdrowe?! Da się!

Dla mnie najlepsze śniadania to te, które można przygotować szybko, ale smakują tak jakby ktoś się nad nimi wyjątkowo narobił.

Jeśli mnie znacie to wiecie, że mam słabość do masła orzechowego! Jednym z moich ulubionych połączeń jest masło orzechowe jako dodatek do ciast. A co zrobić, żeby zjeść takie ciacho bez żadnych wyrzutów sumienia i do tego w 15 minut? Słuchajcie mam dla Was idealne, roślinne rozwiązanie.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Do dzieła!

Takie mini ciacho jest sycące i pożywne. Doskonale smakuje ze świeżymi owocami.

Szybkie orzechowe ciacho

Szybkie orzechowe ciacho

1 porcja (ok. 410 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 10 minut pieczenia)

koszt: ok. 1.80 zł

Składniki:

1 łyżeczka nasion chia
30 g płatków owsianych
35 g masła orzechowego
60 ml mleka roślinnego
10 g syropu klonowego
20 g dżemu truskawkowego lub innego słodkiego
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
opcjonalnie aromat waniliowy

Wykonanie:

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odkładamy ciasto na 5-15 minut, a następnie wykładamy na papier do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 10 minut (do suchego patyczka).

Podajemy z owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Quick Peanut Cake

1 serving (410 kcal)

time of preparation: 10 minut (+ 10 minutes of baking)

Ingredients:

1 teaspoon of chia seeds
30 g of oats
35 g of peanut butter
60 ml of plantbased milk
10 g of maple syrup
20 g of strawberry or other sweet jam
3/4 teaspoons of baking powder
pinch of salt
optional vanilla flavor

Instructions:

Mix all ingredients. Put the dough aside for 5-15 minutes and then transfer on the baking paper. Place in a preheated oven (180 Celsius degrees) for 10 minutes.

Serve with fruit or other favorite ingredients.

 



>
Facebook