Tofu, Awokado i groszek (w polskim, zimowym wydaniu)

Tofu, Awokado i Groszek (w polskim, zimowym wydaniu) to bardzo prosta sałatka, która smakiem przypomina swojskie święta, a jednocześnie jest zdrowa i pełnowartościowa. Jesteście gotowi na wegańskie święta? Bo ja już chyba tak! A tę sałatkę można przygotować w 5 minut, więc nawet jeśli uważacie, że nie macie już czasu na przygotowanie czegoś dodatkowego w tym zabieganym tygodniu to ta sałatka może Was uratować. Kremowe awokado, delikatne tofu, a to wszystko połączone jogurtem roślinnym z groszkiem, cebulką i szczypiorkiem.

Tofu, Awokado i groszek (w polskim, zimowym wydaniu)

Tofu, Awokado i Groszek (w polskim,

zimowym wydaniu)

3 porcje (1 ma ok. 300 kcal)

czas przygotowania: ok. 5-10 minut

koszt: ok. 6,70 zł za 1 porcję

Składniki:

1.5 kostki tofu wędzonego lub naturalnego

1.5 awokado

150g zielonego groszku

1/2 cebuli

pęczek szczypiorku

105g jogurtu roślinnego

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki kroimy, mieszamy i doprawiamy. Najlepiej smakuje drugiego dnia. Podajemy z pieczywem.

Tofu, Avokado and Grean Peas (in Polish,
winter edition)

3 servings (1 has 300 kcal)

time of preparation: 5-10 minutes

Ingredients:

1.5 cubes of smoked or natural tofu

1.5 of avocados

150g of green peas

1/2 of onion

a bunch of chives

105g of plantbased yoghurt

salt and pepper to taste

Instructions:

Cut all the ingredients, mix and season. It tastes best on the second day. Serve with bread.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*