Tofu, Awokado i groszek (w polskim, zimowym wydaniu)

Tofu, Awokado i Groszek (w polskim, zimowym wydaniu) to bardzo prosta sałatka, która smakiem przypomina swojskie święta, a jednocześnie jest zdrowa i pełnowartościowa. Jesteście gotowi na wegańskie święta? Bo ja już chyba tak! A tę sałatkę można przygotować w 5 minut, więc nawet jeśli uważacie, że nie macie już czasu na przygotowanie czegoś dodatkowego w tym zabieganym tygodniu to ta sałatka może Was uratować. Kremowe awokado, delikatne tofu, a to wszystko połączone jogurtem roślinnym z groszkiem, cebulką i szczypiorkiem.

Tofu, Awokado i groszek (w polskim, zimowym wydaniu)

Tofu, Awokado i Groszek (w polskim,

zimowym wydaniu)

3 porcje (1 ma ok. 300 kcal)

czas przygotowania: ok. 5-10 minut

koszt: ok. 6,70 zł za 1 porcję

Składniki:

1.5 kostki tofu wędzonego lub naturalnego

1.5 awokado

150g zielonego groszku

1/2 cebuli

pęczek szczypiorku

105g jogurtu roślinnego

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki kroimy, mieszamy i doprawiamy. Najlepiej smakuje drugiego dnia. Podajemy z pieczywem.

Tofu, Avokado and Grean Peas (in Polish,
winter edition)

3 servings (1 has 300 kcal)

time of preparation: 5-10 minutes

Ingredients:

1.5 cubes of smoked or natural tofu

1.5 of avocados

150g of green peas

1/2 of onion

a bunch of chives

105g of plantbased yoghurt

salt and pepper to taste

Instructions:

Cut all the ingredients, mix and season. It tastes best on the second day. Serve with bread.