Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry to wyjątkowe połączenie smaków. Prosty obiad, który można przygotować w parę minut! Idealny w ciągu zabieganego tygodnia.

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

2 porcje (1 porcja ma ok. 520 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 5,90 zł

Składniki:

200 g ulubionego makaronu

1 kostka wędzonego tofu

200 g jogurtu roślinnego

pęczek koperku

2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)

1 łyżka oliwy

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki garam masala

1/2 łyżeczki papryki wędzonej

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tofu kroimy w kostkę i chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy składniki na sos (na małym ogniu).

Gdy makaron będzie ugotowany, dodajemy go do sosu i podajemy.

Tofu in Yoghurt Curry Sauce

Tofu in Yoghurt Curry Sauce is a unique combination of flavors.

2 servings (1 has 520 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

200 g of your favorite pasta

1 cube of tofu

200 g of plantbased yoghurt

bunch of dill

2 cloves of garlic (squeezed through the press)

1 tablespoon of oil

1/2 teaspoon of curry

1/2 teaspoon garam masala

1/2 teaspoon of smoked pepper

salt and pepper to taste

Instructions:

Cook noodles according to the instructions on the package. Cut tofu into cubes and fry for a while, then add the remaining ingredients for the sauce (on a low heat).

When the pasta is cooked, add it to the sauce, mix and serve.

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*