Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry to wyjątkowe połączenie smaków. Prosty obiad, który można przygotować w parę minut! Idealny w ciągu zabieganego tygodnia.

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

Tofu w Jogurtowym Sosie Curry

2 porcje (1 porcja ma ok. 520 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 5,90 zł

Składniki:

200 g ulubionego makaronu

1 kostka wędzonego tofu

200 g jogurtu roślinnego

pęczek koperku

2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)

1 łyżka oliwy

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki garam masala

1/2 łyżeczki papryki wędzonej

sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tofu kroimy w kostkę i chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy składniki na sos (na małym ogniu).

Gdy makaron będzie ugotowany, dodajemy go do sosu i podajemy.

Tofu in Yoghurt Curry Sauce

Tofu in Yoghurt Curry Sauce is a unique combination of flavors.

2 servings (1 has 520 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

200 g of your favorite pasta

1 cube of tofu

200 g of plantbased yoghurt

bunch of dill

2 cloves of garlic (squeezed through the press)

1 tablespoon of oil

1/2 teaspoon of curry

1/2 teaspoon garam masala

1/2 teaspoon of smoked pepper

salt and pepper to taste

Instructions:

Cook noodles according to the instructions on the package. Cut tofu into cubes and fry for a while, then add the remaining ingredients for the sauce (on a low heat).

When the pasta is cooked, add it to the sauce, mix and serve.