Tosty z Pieczoną Papryką i Serem

Tosty z ciągnącym się serem i pieczoną papryką, podsmażane na odrobinie masła i oliwy. Tosty z Pieczoną Papryką i Serem to idealny pomysł na pyszne drugie śniadanie dla każdego.

Kto nie lubi tostów z ciągnącym się serem? Chyba się nie da. Nawet ja, pomimo zdrowego podejścia do odżywiania się mam ochotę na takie smaki od czasu do czasu. To idealne połączenie kruchego pieczywa i aromatycznego farsz. Tosty z pieczoną papryką i serem wykorzystałam jako przekąskę w ramach drugiego śniadania, która sprawdziła się wspaniale!

tosty-z-pieczona-papryka

Nie wiem czy zaważyliście, ale te kanapeczki mają coś ekstra. Nie są jak zwykłe tosty. Ten dodatek diametralnie zmienia ich smak! To pieczona papryka! Doskonały kolor i aromat, który na prawdę warto ją wykorzystać.

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na kanapki to kliknijcie tutaj -> klik! 😉

Tosty z Pieczoną Papryką i Serem

2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal)

czas przygotowania to ok. 30 minut (w tym 25 minut to pieczenie i smażenia)

koszt to ok. 5 zł 15 gr

Składniki:

chleb 4 kromki

ser żółty 4 plastry

masło i oliwa

papryka 1 sztuka

Wykonanie:

Paprykę kroimy na ćwiartki i grillujemy w 250 stopniach ok. 15 minut. Po wyciągnięciu przekładamy ją na folię aluminiową, zawijamy i odkładamy na ok. 10 minut.

Po tym czasie zdejmujemy z papryki skórkę. Jedną kromkę chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na kromce bez masła układamy plasterek sera, paprykę i drugi plasterek.

Przykrywamy kromką masłem do góry. Smażymy tosty na odrobinie oliwy ok. 2 minut, a następnie przewracamy na drugą stronę (masłem do patelni) i smażymy jeszcze 2 minuty.

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz



10 thoughts on “Tosty z Pieczoną Papryką i Serem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*