Warzywne Tortille

Uwielbiam Tortille! Szczególnie właśnie te warzywne. Nic dodać nic ująć to konkretne i pożywne jedzenie. Jest pyszne, zdrowe i proste w przygotowaniu. Możecie oczywiście użyć różnych warzyw i dodatków, ale to jest moja propozycja na dziś. Pisząc, właśnie ją przegryzam i nie mogę się nadziwić jaka jest smaczna. Chętni na spróbowanie? 😉

warzywna-tortilla

Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na tortille to kliknijcie tutaj -> klik!

Warzywne Tortille

2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal)

Składniki:

fasola czerwona z puszki 175g

cukinia 1 sztuka

papryka 1/4 sztuki

oliwa do smażenia

sól, chili, papryka do smaku

sałata do podania

sos pomidorowy lub ketchup 1 łyżka

tofu 85g

2 tortille (domowe /przepis/ lub kupne)

jogurt naturalny 2 łyżki (opcjonalnie)

oliwki 10 sztuk

Wykonanie:

Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w talarki cukinię i paprykę. Przyprawiamy i smażymy do miękkości 5-7 minut. Tortille smarujemy sosem pomidorowym i wykładamy fasolę, warzywa i pokruszone tofu.

Zapiekamy w 220 stopniach ok. 10 minut. Podajemy z oliwkami, jogurtem i sałatą.

Zapisz

Zapisz