Wegańska kanapka z grilla

Majowa pogoda sprzyja grillowaniu, również w porze śniadaniowej. Dzisiaj wegańska kanapka z grilla – mnóstwo smaków i kolorów. Idealnie!

wegańska kanapka

To świetny pomysł na ciepłe śniadanie lub kolację. Te wegańskie kanapki z grilla są przepyszne! Pełne warzyw: bakłażan, cukinia, pomidor, a do tego oliwki. Wegański sposób na kanapki doskonałe 😉

Wegańska kanapka z grilla

2 porcje (1 porcja to ok. 450 kcal)

czas przygotowania to ok. 25 minut

kosz to ok. 4.50 zł za porcję

Składniki:

ciabatta 3 sztuki

bakłażan 1 sztuka

cukinia 1 sztuka

pomidor 1 sztuka

oliwa z oliwek

oliwki 6-7 sztuk

oregano, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Bakłażana kroimy w krążki, cukinię w paski. Warzywa grillujemy lub pieczemy z funkcją grilla. Ciabatty skrapiamy oliwą i grillujemy przed podaniem.

Na pieczywo wykładamy bakłażan, cukinię, pomidor, oliwki i przyprawy.