Wegańska Pasta z Pesto z Rukoli

Wegańska Pasta z Pesto z Rukoli na lunch…? Tak, poproszę!

Wegańska Pasta z Pesto z Rukoli

Wegańska Pasta z Pesto z Rukoli

2 porcje (1 porcja to ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 20 minut

koszt: ok. 3.80 zł za porcję

Składniki:

200g makaronu pełnoziarnistego penne (lub świderki)
1 duży świeży ogórek
190g groszku
pesto:
35g orzechów włoskich
1 ząbek czosnku
100g rukoli
30g oliwy
sok z 1/4 cytryny
1 łyżka płatków drożdżowych
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Składniki na pesto blendujemy. Ugotowany makaron mieszamy z pesto, świeżym ogórkiem i groszkiem.

Vegan Pasta with Arugola Pesto

Vegan Pasta with Arugola Pesto for lunch…? Yes, please!

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 20 minutes

Ingredients:

200g whole-wheat pasta
1 large fresh cucumber
190g of peas
Pesto:
35g of walnuts
1 clove of garlic
100g of arugola
30g of olive oil
juice from 1/4 of lemon
1 tablespoon of yeast flakes
salt and pepper to taste

Instructions:

Cook pasta according to the instructions on the package. Blend ingredients for pesto. Mix the cooked pasta with pesto, fresh cucumber and peas.



2 thoughts on “Wegańska Pasta z Pesto z Rukoli”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*