Wegańska Sałatka po Azjatycku

Szukacie pomysłu na nowy lunchbox do pracy? Wegańska Sałatka po Azjatycku jest dokładnie tym czego szukacie! Coś dla wielbicieli ryżu i makaronu. Potrzebujecie tylko kilkunastu minut, chęci i obiad lub lunch na wynos gotowy!

Wegańska Sałatka po Azjatycku

Wegańska Sałatka po Azjatycku

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: 10 minut (+ gotowanie)

koszt: ok. 2,50 zł za porcję

Składniki:

70g ulubionego makaronu
200g ryżu
1/2 świeżej papryki
czerwona cebula
ok. 100g kapusty pekińskiej
marchew
szczypiorek
2 garści ugotowanej fasolki szparagowej
łyżka sezamu
3-4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka tahini
1 łyżeczka syropu klonowego
imbir, czosnek, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż i makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z warzywami i pozostałymi składnikami. Gotowe!

Vegan Asian Salad

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+ boiling)

Ingredients:

70g of your favorite pasta
200g of rice
1/2 od fresh pepper
red onion
about 100g of Chinese cabbage
carrot
chives
two handfuls of boiled green beans
tablespoon of sesame seeds
3-4 tablespoons of soy sauce
1 tablespoon of apple cider vinegar
1 tablespoon of oil
1 teaspoon of tahini
1 teaspoon of maple syrup
ginger, garlic, salt, pepper to taste

Instructions:

Cook rice and pasta according to the instructions on the packaging. Mix with vegetables and other ingredients.



>
Facebook