Wegańska Sałatka po Azjatycku

Szukacie pomysłu na nowy lunchbox do pracy? Wegańska Sałatka po Azjatycku jest dokładnie tym czego szukacie! Coś dla wielbicieli ryżu i makaronu. Potrzebujecie tylko kilkunastu minut, chęci i obiad lub lunch na wynos gotowy!

Wegańska Sałatka po Azjatycku

Wegańska Sałatka po Azjatycku

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: 10 minut (+ gotowanie)

koszt: ok. 2,50 zł za porcję

Składniki:

70g ulubionego makaronu
200g ryżu
1/2 świeżej papryki
czerwona cebula
ok. 100g kapusty pekińskiej
marchew
szczypiorek
2 garści ugotowanej fasolki szparagowej
łyżka sezamu
3-4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka tahini
1 łyżeczka syropu klonowego
imbir, czosnek, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż i makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy z warzywami i pozostałymi składnikami. Gotowe!

Vegan Asian Salad

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+ boiling)

Ingredients:

70g of your favorite pasta
200g of rice
1/2 od fresh pepper
red onion
about 100g of Chinese cabbage
carrot
chives
two handfuls of boiled green beans
tablespoon of sesame seeds
3-4 tablespoons of soy sauce
1 tablespoon of apple cider vinegar
1 tablespoon of oil
1 teaspoon of tahini
1 teaspoon of maple syrup
ginger, garlic, salt, pepper to taste

Instructions:

Cook rice and pasta according to the instructions on the packaging. Mix with vegetables and other ingredients.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*