Wegański serniczek z nerkowców

Wegański serniczek, czyli deser z nerkowców. Możecie go przygotować w dowolnej formie (grubości 😉).

Wegański serniczek z nerkowców

Wegański serniczek z nerkowców

całość ma ok. 2000 kcal

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ parę godzin w zamrażarce)

koszt: ok. 12.20 zł

Składniki:

spód:
50 g daktyli
40 g orzechów (pekan albo włoskich)
30 g mąki migdałowej albo kokosowej
masa nerkowcowca:
ok. 210 g namoczonych przez noc nerkowców
40g oleju kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

Orzechy rozdrabniamy z daktylami mieszamy z mąką i wykładamy na spód foremki (lub foremek). Nerkowce blendujemy na gładką masę z pozostałymi składnikami i wykładamy na spód.

Całość wstawiamy do zamrażarki na minimum 3 godziny (aż całość stężeje. Następnie możemy przenieść do lodówki i po ok. 1 godzinie pokroić.

Vegan cashew cheesecake

2000 kcal

time of preparation: 10 minutes (+ few hours in the freezer)

Ingredients:

the bottom:
50 g of dates
40 g of nuts (pecans or walnuts)
30 g of almond or coconut flour
Cashew mass:
about 210 g of cashews (soaked overnight)
40 g of coconut oil
2 tablespoons of peanut butter
2 tablespoons of maple syrup
1 tablespoon of lemon juice

Instructions:

Ground the nuts with dates, mix with flour and put on the bottom of the mold (or molds). Blend the cashews on a smooth mass with the remaining ingredients and put to the bottom.

Place in a freezer for a minimum 3 hours. Then transfer to a fridge and serve after 1 hour.

 



>
Facebook