Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

Moja nowa ulubiona pasta! Ultra kremowe wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami. Pożywnie, sycąco i bardzo smacznie!

Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: 3,10 zł za 1 porcję

Składniki:

2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oregano
sól i pieprz do smaku
20 g suszonych pomidorów (w oleju)
1 łyżka mąki
245 ml mleka roślinnego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki płatków drożdżowych
320 g ulubionego makaronu
natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy chwilę posiekany czosnek, a następnie dodajemy pokrojone pomidory i przyprawy.

Dodajemy mleko zmieszane z mąką, koncentrat, płatki drożdżowe i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z makaronem i pietruszką.

Vegan Alfredo with sun-dried tomatoes

Ultra creamy vegan alfredo with sun-dried tomatoes.

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 15 minut

Ingredients:

2 tablespoons of oil
2 cloves of garlic
1 teaspoon of oregano
salt and pepper to taste
20 g of dried tomatoes (in oil)
1 tablespoon of flour
245 ml of plantbased milk
1 tablespoon of tomato concentrate
2 tablespoons of nutritional yeasts
320 g of your favorite pasta
parsley

Instructions:

Cook the pasta with instructions on the packaging. In olive oil, fry the chopped garlic for a moment, then add chopped tomatoes and spices.

Add the milk mixed with flour, concentrate, nutritional yeasts and cook until thickened. Serve with pasta and parsley.

 



>
Facebook