Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

Moja nowa ulubiona pasta! Ultra kremowe wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami. Pożywnie, sycąco i bardzo smacznie!

Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

Wegańskie Alfredo z suszonymi pomidorami

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: 3,10 zł za 1 porcję

Składniki:

2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oregano
sól i pieprz do smaku
20 g suszonych pomidorów (w oleju)
1 łyżka mąki
245 ml mleka roślinnego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki płatków drożdżowych
320 g ulubionego makaronu
natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie w instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy chwilę posiekany czosnek, a następnie dodajemy pokrojone pomidory i przyprawy.

Dodajemy mleko zmieszane z mąką, koncentrat, płatki drożdżowe i gotujemy do zgęstnienia. Podajemy z makaronem i pietruszką.

Vegan Alfredo with sun-dried tomatoes

Ultra creamy vegan alfredo with sun-dried tomatoes.

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 15 minut

Ingredients:

2 tablespoons of oil
2 cloves of garlic
1 teaspoon of oregano
salt and pepper to taste
20 g of dried tomatoes (in oil)
1 tablespoon of flour
245 ml of plantbased milk
1 tablespoon of tomato concentrate
2 tablespoons of nutritional yeasts
320 g of your favorite pasta
parsley

Instructions:

Cook the pasta with instructions on the packaging. In olive oil, fry the chopped garlic for a moment, then add chopped tomatoes and spices.

Add the milk mixed with flour, concentrate, nutritional yeasts and cook until thickened. Serve with pasta and parsley.

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*