Wegańskie Brownie z Orzechami Pekan

Ale się cieszę, że mogę się z Wami podzielić przepisem na te wegańskie, zdrowe, idealnie wilgotne, czekoladowe brownie!

Wegańskie Brownie z Orzechami Pekan

Wegańskie Brownie z Orzechami Pekan

czas przygotowania: ok. 10 minut (+50 minut pieczenia)

koszt: ok. 8 zł za całe ciasto

Składniki:

1 łyżeczka chia i 20ml ciepłej wody
200ml mleka roślinnego
130g daktyli (namoczonych przez noc)
185g pełnoziarnistej mąki
30g mąki kokosowej
30g kakao
1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
7 kostek czekolady gorzkiej
30g orzechów pekan

Wykonanie:

Nasiona chia miksujemy z daktylami, wodą, mlekiem i odstawiamy na ok. 5-10 minut. Następnie dodajemy mąkę, kawę, proszek do pieczenia, sól i dokładnie mieszamy.

Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy. Przekładamy do foremki i pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach.

Vegan Brownie with Peanuts

time of preparation: 10 minutes (+50 minutes of baking)

Ingredients:

1 teaspoon of chia and 20ml of warm water
200ml of plantbased milk
130g of dates (soaked in the night)
185g of wholemeal flour
30g of coconut flour
30g of cocoa powder
1 tablespoon of instant coffee (optional)
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
7 bars of dark chocolate
30g of pecan nuts

Instructions:

Blend chia seeds with dates, water, milk and leave for about 5-10 minutes. Then add the flour, coffee, baking powder, salt and mix thoroughly.

At the end, add chopped chocolate and nuts. Transfer into a mold and bake for about 50 minutes in 180 Celsius degrees.

 



1 thought on “Wegańskie Brownie z Orzechami Pekan”

  • uwielbiam wszystko co czekoladowe!! a brownie to chyba jedno z ulubionych ciast jak własnie mam ochotę na coś słodkiego i ultra czekoladowego 🙂 śweitny przepis – zdrowo, ale też prosto i pewnie przepysznie! wyobrażam sobie ten bogaty smak 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*