Wegańskie brownie z orzechami włoskimi

Wegańskie brownie z orzechami włoskimi!!!

Wegańskie brownie z orzechami włoskimi

Wegańskie brownie z orzechami włoskimi

5 porcji (1 ma ok. 200 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 30 minut pieczenia)

koszt: ok. 1 zł za porcję

Składniki:

30 g masła orzechowego
45 g syropu klonowego
15 g oleju
10 g kakao
1 łyżeczka nasion chia
parę łyżek wody
49 g mąki pszennej
25 g orzechów włoskich
25 g czekolady gorzkiej
na wierzch:
10 g orzechów włoskich
10 g czekolady gorzkiej

Wykonanie:

Masło orzechowe mieszamy z syropem, olejem, chia i wodą. Mieszamy i odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy kakao, mąkę pszenną, orzechy włoskie i pokrojoną czekoladę.

Wierzch posypujemy orzechami, czekoladą i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

Vegan brownie with walnuts

5 servings (1 has 200 kcal)

time of preaparation: 10 minutes (+ 30 minutes of baking)

Ingredients:

30 g of peanut butter
45 g of maple syrup
15 g of oil
10 g cocoa
1 teaspoon of chia seeds
a few tablespoons of water
49 g of wheat flour
25 g of walnuts
25 g of dark chocolate
topping:
10 g of walnuts
10 g of dark chocolate

Instructions:

Mix peanut butter with syrup, oil, chia and water. Stir and leave for 5 minutes. Then add cocoa, wheat flour, walnuts and sliced chocolate. Top with nuts, chocolate and bake for 30 minutes at 180 Celsius degrees (to dry stick).

 



>
Facebook