Wegańskie ciasteczka orzechowe z gorzką czekoladą

Chrupiące wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym i gorzką czekoladą!

Wegańskie ciasteczka orzechowe z gorzką czekoladą

Wegańskie ciasteczka orzechowe z gorzką czekoladą

10 ciastek (1 ciastko ma ok. 100 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 10 minut pieczenia)

koszt: ok. 35 groszy za 1 ciastko

Składniki:

25 g syropu klonowego
15 g oleju
65 g masła orzechowego
75 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
35 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Syrop klonowy mieszamy dokładnie z olejem i masłem orzechowym. Następnie dodajemy mąkę, proszek i sól. Zagniatamy masę (jeśli jest za sucha dodajemy odrobinę wody) i formujemy ciasteczka, które wykładamy na papierze do pieczenia.

Posypujemy czekoladą i pieczemy ok. 10 minut w 190 stopniach.

Vegan peanut butter cookies with dark chocolate

10 cookies (1 has 100 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+ 10 minutes of baking)

Ingredients:

25 g of maple syrup
15 g of oil
65 g of peanut butter
75 g of wheat flour
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
35 g of dark chocolate

Instructions:

Mix the maple syrup with oil and peanut butter. Then add the flour, powder and salt. Knead the mass (if it is too dry, add a little water) and form cookies and put on baking paper.

Sprinkle with chocolate and bake for about 10 minutes at 190 Celsius degrees.