Wegańskie Czekoladowo-Orzechowe Smoothie

Moje wyzwanie pt. smoothie na śniadanie trwa w najlepsze i nawet nie wiecie jak się cieszę, że udaje mi się przemycić również moje ulubione czekoladowo-orzechowe smaki w zdrowszej wersji!

Naturalna słodycz banana, a do tego 100-procentowe masło orzechowe, kakao, czekolada gorzka i mleko roślinne – połączenie wszystkiego co lubię najbardziej, czyli zdrowych węgli, białka i tłuszczu.

Wegańskie Czekoladowo-Orzechowe Smoothie

Jeśli ktoś uważa, że w diecie roślinnej brakuje białka lub tłuszczu to na prawdę jest w błędzie, bo myślę że w różnorodnej diecie nie ma mowy o ich braku.

Nie ważne na jakiej diecie jesteście na prawdę ważna jest różnorodność i pozyskiwanie składników odżywczych z jak największej ilości źródeł, tak by nasz organizm otrzymał wszystko co jest mu niezbędne do prawidłowego funkcjonowania i pełni zdrowia.

Wegańskie Czekoladowo-Orzechowe Smoothie

1 porcja (ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut

koszt: 4,20 zł za porcję

Składniki:

2 banany

125ml (1/2 szklanki) mleka roślinnego

25g (1.5 łyżki) masła orzechowego

5g (1 łyżeczka) kakao

5g (1 łyżeczka) nasion chia

1 kostka roztopionej czekolady

Wykonanie:

Banana miksujemy z mlekiem, masłem, kakao i nasionami. Podajemy z roztopioną czekoladą.

Vegan Chocolate-Peanut butter Smoothie

I love my challenge smoothie for breakfast every day. You don’t even know how happy I am that I can smuggle my favorite chocolate-nut flavors into a healthier version!

1 servings (500 kcal)

time of preparation: 5 minutes

Ingredients:

2 bananas

125ml (1/2 cup) of vegetable milk

25g (1.5 tablespoons) of peanut butter

5g (1 teaspoon) of cocoa

5g (1 teaspoon) of chia seeds

1 bar of melted chocolate

Instructions:

Blend the banana with milk, butter, cocoa and seeds. Serve with melted chocolate.