Wegańskie Jogurtowe Babeczki

Jogurtowe, wegańskie babeczki są bardzo łatwe do zrobienia. Tylko z 6 składników, delikatne i pyszne! To przepis podstawowy, który możecie dowolnie modyfikować dodając ulubione dodatki (czekoladę, bakalie, owoce).

Wegańskie Jogurtowe Babeczki

Wegańskie Jogurtowe Babeczki

10 babeczek (1 ma ok. 100 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+20 minut pieczenia)

koszt: ok. 0,50 zł za 1 muffinkę

Składniki:

15 g roztopionego oleju kokosowego

15 g masła orzechowego

45 g syropu klonowego

35 ml mleka roślinnego

90 g jogurtu roślinnego

150 ml wody

kilka kropel aromatu waniliowego

180 g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

Wykonanie:

Olej mieszamy z masłem, syropem, mlekiem, jogurtem, wodą i aromatem. Następnie dodajemy mąkę, proszek, sól i dokładnie mieszamy.

Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy w 220 stopniach 5 minut, a następnie w 180 stopniach 15 minut.

Vegan Yoghurt Muffins

Yoghurt, vegan cupcakes are very easy to make.

10 muffins (1 has 100 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+20 minutes of baking)

Instructions:

15 g of melted coconut oil

15 g of peanut butter

45 g of maple syrup

35 ml of plantbased milk

90 g of plantbased yoghurt

150 ml of water

a few drops of vanilla flavor

180 g of wheat flour

1 teaspoon of baking powder

pinch of salt

Instructions:

Mix the oil with butter, syrup, milk, yogurt, water and aroma. Then add the flour, powder, salt and mix thoroughly.

Put the dough into the molds and bake at 220 Celsius degrees for 5 minutes and then at 180 Celsius degrees for 15 minutes.

 

 

 



>
Facebook