Wegańskie kanapki z ananasem

Kanapki? Tak! Uwielbiam! Szczególnie z dużą ilością dodatków i aromatycznym sosem! To moje comfort food!

Wegańskie kanapki z ananasem

Wegańskie kanapki z ananasem

2 porcje (1 ma ok. 465 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut (+ok. 10 minut smażenia)

koszt: ok. 3,90 zł

Składniki:

2 łyżki oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
280 g ananasa
1 szklanka bulionu roślinnego
1 łyżka tahini
2 bułki lub inne pieczywo
sos:
3 łyżki jogurtu roślinnego
1 łyżka oliwy
2 łyżki płatków drożdżowych

Wykonanie:

Na oleju podsmażamy cebulę do zeszklenia. Następnie dodajemy czosnek, ananas i smażymy jeszcze 2 minuty. Zalewamy całość bulionem, dodajemy tahini i redukujemy aż cała woda wyparuje.

Doprawiamy do smaku. Mieszamy składniki na sos. Bułki smarujemy sosem i nakładamy farsz.

Vegan pineapple sandwiches

2 servings (1 has 465 kcal)

time of preparation: 15 minutes (+10 minutes of frying)

Ingredients:

2 tablespoons of oil
1 onion
1 clove of garlic
280 g of pineapple
1 glass of plantbased broth
1 tahini spoon
2 rolls or other bread
sauce:
3 tablespoons of plantbased yogurt
1 tablespoon of oil
2 tablespoons of nutritional yeast flakes

Instructions:

Fry the onions with oil. Then add the garlic, pineapple and fry for 2 minutes. Pour the whole broth, add tahini and reduce until all the water evaporates.

Season to taste. Mix the ingredients for the sauce. Spread the buns with sauce and put the stuffing.

 



>
Facebook