Wegańskie karmelowe bułeczki cynamonowe z jabłkami

Czy jest coś lepszego niż świeże bułeczki cynamonowe? Te są wegańskie z kawałkami jabłka i cynamonowego karmelu!! Łapcie przepis na te pyszności!✌️
Wegańskie karmelowe bułeczki cynamonowe z jabłkami

Wegańskie karmelowe bułeczki cynamonowe z jabłkami

1 porcja (4 bułeczki, ok. 500 kcal)

czas przygotowania: ok. 30 minut (+15 minut pieczenia)

koszt: ok. 3.90 zł

Składniki:

90 g mąki pszennej
1/3 łyżeczki suchych drożdży
10 g erytrytolu lub cukru
55 ml ciepłego mleka roślinnego
nadzienie:
35 g mleczka kokosowego
10 g jogurtu roślinnego
10 g erytrytolu lub cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 jabłka pokrojonego w kostkę
krem:
75 g jogurtu roślinnego
10 g dowolnego słodzika

Wykonanie:

Mąkę mieszamy z drożdżami, a następnie z pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Mleczko kokosowe mieszamy z jogurtem, słodzikiem, cynamonem i jabłkiem.

Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta. Smarujemy nadzieniem, a następnie zawijamy (jak roladę). Kroimy na mniejsze kawałki i wykładamy na papier do pieczenia. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni (góra/dół).

Bułeczki pieczemy ok. 15 minut. Podajemy z posłodzonym jogurtem.

Vegan caramel cinnamon rolls with apples

1 serving (4 cinnamon rolls, 500 kcal)

time of preparation: 30 minutes (+15 minutes of baking)

Ingredients:

90 g wheat flour
1/3 teaspoon dry yeast
10 g erythritol or sugar
55 ml warm plantbased milk
filling:
35 g coconut milk
10 g plantbased yogurt
10 g erythritol or sugar
1/2 teaspoon cinnamon
1/4 apple, diced
cream:
75 g plantbased yogurt
10 g of any sweetener

Instructions:

Mix the flour with yeast, then with the remaining ingredients and knead the dough. Let stand for an hour to rise. Mix coconut milk with yogurt, sweetener, cinnamon and apple.

Roll out the dough into a rectangular shape. Put the filling and then wrap (like a roulade). Cut into smaller pieces and lay out on baking paper. Set the oven to 180 Celsius degrees (up/down heating).

Bake rolls for about 15 minutes. Serve with sweetend yogurt.