Wegańskie Ogórkowe Ciasto

Co Wy na to? Ogórkowe Wegańskie Ciasto wjechało na stół!

Wegańskie Ogórkowe Ciasto

Wegańskie Ogórkowe Ciasto

czas przygotowania: ok. 10 minut (+1 godzina pieczenia)

koszt: ok. 5,60 zł

Składniki:

185g mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 banan
125g świeżego ogórka
25g daktyli (namoczonych przez noc)
30g oleju kokosowego roztopionego
55ml mleka roślinnego
parę kropel aromatu waniliowego
65g rodzynek
25g orzechów włoskich

Wykonanie:

Banana blendujemy z daktylami, ogórkiem i mlekiem roślinnym. Następnie dokładnie mieszamy z mąką, cynamonem, proszkiem do pieczenia, solą, aromatem i olejem.

Na koniec dodajemy rodzynki, orzechy i delikatnie mieszamy. Wykładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach ok. 50-60 minut.

Vegan Cucumber Cake

time of preparation: 10 minutes (+1 hour of baking)

Ingredients:

185g of wholegrain wheat flour
1 teaspoon of cinnamon
pinch of salt
1 teaspoon of baking powder
1 banana
125g of fresh cucumber
25g of dates (soaked overnight)
30g of coconut oil
55ml of plantbased milk
a few drops of vanilla flavor
65g of raisins
25g of walnuts

Instructions:

Blend banana with dates, cucumber and plantbased milk. Then mix thoroughly with flour, cinnamon, baking powder, salt, aroma and oil.

Finally, add raisins, nuts and mix gently. Put into the mold and bake at 180 degrees for about 50-60 minutes.

 



2 thoughts on “Wegańskie Ogórkowe Ciasto”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*