Wilgotny chlebek dyniowy

Czy jesteś już przygotowana/y na nadchodzący sezon dyniowy 😁? Co powiesz na super wilgotny chlebek dyniowy do przygotowania w jednej miseczce? 🥰💕 Ten wspaniały przepis przygotujesz bardzo szybko, a efektem jest tak wilgotny i delikatny chlebek! Pozostaje wilgotny nawet następnego dnia i dobrze zamraża. Można do niego dodać ulubione dodatki, jak czekolada czy bakalie. Tak się składa, że jest wegański 🌱 👍🏼 Mogłabym go jeść każdego ranka ☀️

Wilgotny chlebek dyniowy

Wilgotny chlebek dyniowy

1 porcja (ok. 400 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 50 minut pieczenia)

koszt: ok. 2.80 zł

Składniki:

60 g mąki pszennej
50 g pure z dyni
35 g mleczka kokosowego (twardej części z puszki)
25 g ulubionego dżemu
10 ml wody
10 g erytrytolu lub cukru
1 łyżeczka cynamonu
1/3 łyżeczki garam masala albo przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
ok. 20 g kawałków czekolady

Wykonanie:

W miseczce mieszamy dokładnie pure z dyni, mleczko kokosowe, dżem, wodę i słodzi.

Następnie dodajemy pozostałe składniki (na koniec czekoladę). Przekładamy do małej foremki i pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

Moist pumpkin bread

1 portion (approx. 400 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+50 minutes of baking)

Ingredients:

60 g wheat flour
50 g pumpkin puree
35 g coconut milk (the hard part from the can)
25 g your favorite jam
10 ml water
10 g erythritol or sugar
1 teaspoon of cinnamon
1/3 teaspoons of garam masala or gingerbread spices
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
approx. 20 g chocolate

Instructions:

Mix pumpkin puree, coconut milk, jam, water and sweetener in a bowl. Then add the remaining ingredients (finely chopped chocolate).

Put into a small tin and bake for about 50 minutes at 180 Celsius degrees (until a stick is dry).