Zapiekanka makaronowa z wegańskim gyrosem

Nowy przepis jak co dzień!✌️ Mam nadzieję, że przydają się Wam te moje wegańskie pomysły🌱 Dzisiaj zapiekanka makaronowa z cukinią i wegańskim gyrosem 👌💛

Zapiekanka makaronowa z wegańskim gyrosem

Zapiekanka makaronowa z wegańskim gyrosem

2 porcje (1 ma ok. 600 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut (+20 minut gotowania)

koszt: ok. 9.80 zł za porcję

Składniki:

1 opakowanie wegańskiego gyrosa od Bezmiesny miesny


125 g ulubionego makaronu
125 g jogurtu roślinnego
cukinia
cebulki ze szczypiorkiem
ząbek czosnku
natka pietruszki
10 g oliwy

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsmażamy chwilę gyros oraz posiekane cebulki, cukinię i czosnek (ok. 10 minut). Mieszamy z makaronem i natką pietruszki, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 10 minut.

Pasta casserole with vegan gyros

2 servings (1 has 600 kcal)

time of preparation: 10 minutes (+20 minutes of cooking)

Ingredients:

1 pack of vegan gyrost
125 g of favorite pasta
125 g plantbased yogurt
zucchini
onion with chives
clove of garlic
parsley
10 g of oil

Instructions:

Cook the pasta al dente. Fry the gyros and chopped onions, zucchini and garlic in olive oil (for about 10 minutes). Mix with pasta and parsley, transfer to an ovenproof dish and bake for about 10 minutes.