Zimowa Sałatka z tofu i awokado

Doskonała, bardzo pożywna sałatka z delikatnym tofu, kremowym awokado oraz wyrazistym smakiem ananasa i ogórka kiszonego. Zadowoli smakiem każdego!

Zimowa Sałatka z tofu i awokado

Zimowa Sałatka z tofu i awokado

2 porcje (1 ma ok. 350 kcal)

czas przygotowania: ok. 10 minut

koszt: ok. 6,40 zł za porcję

Składniki:

1 kostka wędzonego tofu

1 łyżka sosu sojowego

papryka wędzona, chili, czosnek, sól i pieprz do smaku

1 awokado

100 g kukurydzy

100 g ananasa

200 g ogórków kiszonych

2 łyżki płatków drożdżowych

40 g jogurtów roślinnych

Wykonanie:

Tofu kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawami oraz sosem sojowym, następnie dodajemy pokrojone awokado i pozostałe składniki na sałatkę.

Winter salad with tofu and avocado

Perfecr, very nutritious salad with a delicate tofu, creamy avocado and a intensive taste of pineapple

and pickled cucumber.

2 servings (1 has 350 kcal)

time of preparation: 10 minutes

Ingredients:

1 cube of smoked tofu

1 tablespoon of soy sauce

smoked pepper, chili, garlic, salt and pepper to taste

1 avocado

100 g of corn

100 g of pineapple

200 g of pickled cucumbers

2 tablespoons of nutritional yeasts

40 g of plantbased yoghurts

Instructions:

Cut tofu into cubes and mix with spices and soy sauce, then add chopped avocado and other ingredients for a salad.

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*