Zupa Pomidorowa z Kaszą Jaglaną

Spośród wszystkich zup, a szczególnie tych kremowym, pomidorowa moich zdaniem jest najwspanialsza! Robiłam ją już na wiele sposobów i w każdym zestawieniu, z każdymi dodatkami jest po prostu cudowna! To dla mnie również sposób na pyszne i proste danie! Uważam, że zupą można się najeść! I jeżeli przygotujecie ją wg tego przepisu to nie znajdziecie już miejsca na drugie danie 😀

zupa pomidorowa

ZUPA POMIDOROWA Z KASZĄ JAGLANĄ

ilość: 2 porcje

Składniki:

pomidory krojone 1 puszka

przecier pomidorowy około 100ml

woda 400ml

papryka słodka 1 łyżeczka

cebula 1 sztuka

oregano 1 łyżeczka

sól do smaku

mleko zagęszczone 95g

ser cheddar 35g

kasza jaglana 150g

Wykonanie:

Nastawiamy kaszę jaglaną i gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. W oddzielnym garnku zagotowujemy pomidory, przecier, wodę, cebulę i przyprawy.

Gotujemy zupę 15 minut, po czym blendujemy na gładką masę i zabielamy mlekiem. Podajemy z serem i kaszą.

Zapisz



7 thoughts on “Zupa Pomidorowa z Kaszą Jaglaną”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*