Brzoskwinie pod kruszonką
A dzisiaj brzoskwinie pod kruszonką. Zjem tylko troszkę bez obawy 😀 Przeliczone WW i WBT, a wtedy nie ma co sobie odmawiać też przyjemności z życia 🙂
To idealny deser na lato i na zimę. Słoneczne smaki brzoskwiń pod maślaną kruszonką, czego chcieć więcej? Chwyć kocyk i ten przepis na wegańskie brzoskwinie pod kruszonką, które będą najlepszym lekarstwem na smuteczki 😀

Brzoskwinie pod kruszonką
całość ma 22.4 WW i 13.8 WBT
Brzoskwinie | 800 g |
Erytrytol lub inny słodzik (opcjonalnie) | 50 g |
Mąka kukurydziana | 10 g |
Kruszonka: | |
Mąka pszenna pełnoziarnista | 100 g |
Migdały | 50 g |
Płatki owsiane | 50 g |
Margaryna, masło roślinne lub olej kokosowy | 150 g |
Brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy ze słodzikiem i mąką kukurydzianą.
Zagniatamy składniki na kruszonkę i wkładamy na 10 minut do lodówki. Na owoce wykładamy kruszonkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190 C) na 45 minut.