Brzoskwinie pod kruszonką

A dzisiaj brzoskwinie pod kruszonką. Zjem tylko troszkę bez obawy 😀 Przeliczone WW i WBT, a wtedy nie ma co sobie odmawiać też przyjemności z życia 🙂

To idealny deser na lato i na zimę. Słoneczne smaki brzoskwiń pod maślaną kruszonką, czego chcieć więcej? Chwyć kocyk i ten przepis na wegańskie brzoskwinie pod kruszonką, które będą najlepszym lekarstwem na smuteczki 😀

Brzoskwinie pod kruszonką

całość ma 22.4 WW i 13.8 WBT

Brzoskwinie 800 g
Erytrytol lub inny słodzik (opcjonalnie)50 g
Mąka kukurydziana10 g
Kruszonka:
Mąka pszenna pełnoziarnista100 g
Migdały50 g
Płatki owsiane50 g
Margaryna, masło roślinne lub olej kokosowy150 g

Brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy ze słodzikiem i mąką kukurydzianą.

Zagniatamy składniki na kruszonkę i wkładamy na 10 minut do lodówki. Na owoce wykładamy kruszonkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190 C) na 45 minut.