Burgery z bezmięsnym kebabem i colesławem

Jeśli chodzi o mięsne zamienniki to jak dla mnie top of the top to @bezmiesnymiesny 💚 Praktycznie wszystkie ich produkty, które próbowałam bardzo przypadły mi do gustu👌

Burgery z bezmięsnym kebabem i colesławem

Burgery z bezmięsnym kebabem i colesławem

2 porcja (1 ma ok. 580 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: ok. 8 zł za 1 porcję

Składniki:

1 opakowanie bezmięsnego kebaba
ulubione pieczywo (ok. 150 g)
parę plastrów czerwonej cebuli
4 plastry pomidora
colesław:
200 g kapusty pekińskiej
1 łyżka cukru
100 g jogurtu roślinnego
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka bazylii

Wykonanie:

Kebaba przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy składniki na sałatkę colesław (kapustę szatkujmy, czosnek przeciskamy przez praskę).

Burgery podajemy z kebabem, cebulą, pomidorem i sałatką.

Burgers with meatless kebab and coleslaw

2 servings (1 has 580 kcal)

time of preparation: 15 minut

Ingredients:

1 pack of meatless kebab
favorite bread (approx. 150 g)
a few slices of red onion
4 slices of tomato
Coleslaw:
200 g cabbage
1 tbsp sugar
100 g plantbased yogurt
1 clove of garlic
1 tablespoon apple cider vinegar
1 teaspoon basil

Instructions:

Prepare meatless kebab according to the instructions on the packaging. Mix the ingredients for a coleslaw salad (chop the cabbage).

Serve burgers with kebab, onions, tomatoes and salad.