Burgery z bezmięsnym kebabem i colesławem
Jeśli chodzi o mięsne zamienniki to jak dla mnie top of the top to @bezmiesnymiesny 💚 Praktycznie wszystkie ich produkty, które próbowałam bardzo przypadły mi do gustu👌
Burgery z bezmięsnym kebabem i colesławem
2 porcja (1 ma ok. 580 kcal)
czas przygotowania: ok. 15 minut
koszt: ok. 8 zł za 1 porcję
Składniki:
1 opakowanie bezmięsnego kebaba
ulubione pieczywo (ok. 150 g)
parę plastrów czerwonej cebuli
4 plastry pomidora
colesław:
200 g kapusty pekińskiej
1 łyżka cukru
100 g jogurtu roślinnego
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka bazylii
Wykonanie:
Kebaba przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy składniki na sałatkę colesław (kapustę szatkujmy, czosnek przeciskamy przez praskę).
Burgery podajemy z kebabem, cebulą, pomidorem i sałatką.
Burgers with meatless kebab and coleslaw
2 servings (1 has 580 kcal)
time of preparation: 15 minut
Ingredients:
1 pack of meatless kebab
favorite bread (approx. 150 g)
a few slices of red onion
4 slices of tomato
Coleslaw:
200 g cabbage
1 tbsp sugar
100 g plantbased yogurt
1 clove of garlic
1 tablespoon apple cider vinegar
1 teaspoon basil
Instructions:
Prepare meatless kebab according to the instructions on the packaging. Mix the ingredients for a coleslaw salad (chop the cabbage).
Serve burgers with kebab, onions, tomatoes and salad.