Komosanka

Potrzebujecie ciepłego śniadania z dużą ilością białka, które postawi Was rano na nogi✌️? W tym czasie i miejscy sprawdzi się idealnie komosanka!😁👌 Zakochałam się w tym połączeniu z moimi ulubionymi orzechami pekan i syropem klonowym!💚🌱

Komosanka

Komosanka

1 porcja (ok. 425 kcal)

czas przygotowania: ok. 5 minut (+15 minut gotowania)

koszt: ok. 2.90 zł

Składniki:

250 ml mleka roślinnego
60 g pure z dyni
50 g komosy ryżowej
cynamon
15 g orzechów pekan
syrop klonowy do podania

Wykonanie:

Komosę przemywamy na sitku wodą. Mleko blendujemy z dynią i zalewamy nim komosę. Dodajemy cynamon i gotujemy aż całość zgęstnieje (ok. 20 minut). Podajemy z orzechami i syropem.

Quinoa porridge

1 serving (425 kcal)

time of preparation: 5 minutes (+15 minutes of cooking)

Ingredients:

250 ml plantbased milk
60 g pumpkin puree
50 g quinoa
cinnamon
15 g pecan nuts
maple syrup for serving

Instructions:

Wash quinoa with water. Blend the milk with the pumpkin puree and mix with quinoa on. Add cinnamon and cook until it quinoa thickens (for about 20 minutes). Serve with nuts and syrup.



>
Facebook