Makaron w sosie Yum Yum
Yum Yum z prostych składników, takich jak świeża cebula i czosnek. Nie potrzeba proszków instant, aby mieć gotowy sos w 4 minuty👌! Poniżej krok po kroku, jak zrobić naprawdę najlepszy sos idealny do makaronu🍝 Nikt nie zgadnie, że to wegańskie danie 😁
Makaron w sosie Yum Yum
3 porcje (1 ma ok. 370 kcal)
czas przygotowania: ok. 5 minut (+10 minut gotowania)
koszt: ok. 2.40 zł za porcję
Składniki:
225 g ulubionego makaronu
150 g jogurtu roślinnego
1 duża cebula
15 g koncentratu pomidorowego
15 g syropu klonowego
10 g oliwy
3 ząbki czosnku
sos chili wg uznania
1 łyżeczka papryki słodkiej (może być wędzona)
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy do skarmelizowania cebuli (ok. 5 minut). Blendujemy z pozostałymi składnikami (jeśli sos jest za gęsty dodajemy wodę).
Sos podajemy z makaronem.
Pasta in Yum Yum sauce
3 servings (1 has 370 kcal)
time of preparation: 5 minutes (+10 minutes of cooking)
Ingredients:
225 g of your favorite pasta
150 g plantbased yogurt
1 large onion
15 g tomato paste
15 g maple syrup
10 g of oil
3 garlic cloves
chili sauce as desired
1 teaspoon sweet pepper (can be smoked)
Instructions:
Cook the pasta according to the directions on the packaging. Fry the chopped onion and garlic in olive oil until caramelized (about 5 minutes). Blend with the remaining ingredients (if the sauce is too thick, add water).
Serve the sauce with pasta.