Makaron z batatem i dynią w kremowym sosie
Spaghetti a la wegańska carbonara🍝, czyli makaron z batatem🍠 i dynią w kremowym sosie💚!
Makaron z batatem i dynią w kremowym sosie
3 porcje (1 ma ok. 385 kcal)
czas przygotowania: ok. 10 minut (+ 10 minut gotowania)
koszt: ok. 3.40 zł za porcję
Składniki:
190 g ulubionego makaronu
330 g upieczonej dyni
65 g ugotowanego batata
3 ząbki czosnku
10 g masła orzechowego
pęczek natki pietruszki
oliwa do smażenia
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżeczka płatków drożdżowych
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka czosnku
1/2 łyżeczki przypraw garam masala
chili i sól do smaku
225 g jogurtu roślinnego
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy dynię, batata i czosnek z przyprawami (jeśli przywiera do patelni dodajemy wody) ok. 10 minut.
Na koniec dodajemy jogurt i makaron. Mieszamy i podajemy.
Pasta with sweet potato and pumpkin in creamy sauce
3 servings (1 has 385 kcal)
time of preparation: 10 minutes (+ 10 minutes of cooking)
Ingredients:
190 g favorite pasta
330 g baked pumpkin
65 g cooked sweet potato
3 garlic cloves
10 g peanut butter
bunch of parsley
oil for frying
1 teaspoon maple syrup
1 teaspoon yeast flakes
1 teaspoon smoked paprika
1 teaspoon garlic
1/2 teaspoon garam masala spices
chili and salt to taste
225 g plantbased yogurt
Instructions:
Cook pasta according to the instructions on the packaging. Fry the pumpkin, sweet potato and garlic with spices in olive oil (add water if it sticks to the pan) for about 10 minutes.
Finally, add yogurt and pasta. Mix and serve.