Makaron z grzybami

Makaron z grzybami to zawsze dobry pomysł! To prosty, smaczny i aromatyczny obiad, który nigdy się nie znudzi, a słyszałam że pierwsze grzyby już pojawiają się w lasach🍂😋👌

Makaron z grzybami

3 porcje (1 ma ok. 505 kcal)

czas przygotowania: ok. 15 minut

koszt: ok. 3.60 zł za porcję

Składniki:

225 g makaronu
200 g ulubionych grzybów
160 g jogurtu roślinnego
cebula
55 g nerkowców
15 g oliwy
1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie)
2 ząbki czosnku
natka pietruszki do podania

Wykonanie:

Na oliwie podsmażamy cebulę do zeszklenia. Dodajemy grzyby, czosnek i smażymy do momentu wyparowania wody z grzybów.

W międzyczasie gotujemy makaron. Do grzybów dodajemy jogurt, pokruszone nerkowce, płatki drożdżowe i chwilę dusimy.

Doprawiamy solą, pieprzem i podajemy z makaronem oraz natką pietruszki. 

Pasta with mushrooms

3 servings (1 has approx. 505 kcal)

time of preparation: 15 minute

Ingredients: 

225 g of pasta
200 g of your favorite mushrooms
160 g of plantbased yogurt
onion
55 g cashews
15 g olive oil 
1 tbsp yeast flakes (optional)
2 cloves of garlic
parsley for serving

Instructions: 

Fry the onion with olive oil for 5 minutes. Add mushrooms, garlic and fry until the water from the mushrooms evaporates.

In the meantime, cook pasta. Add yogurt, crushed cashews, yeast flakes and stew for a while.

Season with salt and pepper and serve with pasta and parsley.